Designpris till två Kia-modeller!

Utmärkelsen ”Red Dot” är ett av designvärldens finaste pris. Den eftertraktade ”röda pricken” är erkänd som ett kvalitetsmärke för bra design världen över. Kia fick nyligen pris för två av sina modeller. Var det rätt modeller som prisades?

Red Dot är ett välkänt begrepp i designvärlden och numera en av världens största årliga designtävlingar. Tävlingens jury består av internationella designexperter och gav i år inte mindre än två priser till Kia.
Kia Sportage fick pris för ”utmärkt produktdesign” och Kia Optima, som lanseras i Sverige under hösten, fick tävlingens högsta utmärkelse ”Best of the Best”.

”Vi är förståss mycket stolta över dessa utmärkelser för nya Kia Optima och Kia Sportage” säger Peter Schreyer, chefsdesigner hos Kia Motors. Det är en bekräftelse på att vår designstrategi håller, och extra glada är vi naturligtvis för ”Best och the best-utmärkelsen” till Optima, bättre erkännande för vår design är svårt att få.

Categories: ,