Historia

HåWe-Bil Ab grundas år 1970 av Håkan Westergård och portarna till lokalen i övre våningen av TB-huset på Standgatan i Mariehamn öppnas den 10 april.
I samband med att företaget expanderade flyttar man verksamheten till EDO-verken år 1976. 1980 är det dags att flytta till egen nybyggd lokal i Dalkarby, Jomala där man verkar än i dag.

År 2010 firar företaget sitt 40-års jubileum med att ta in KIA i bilsortimentet. På mopedbilssidan säljer man Aixam. Mazda har funnits med sedan starten 1970 vilket betyder att man är en av nordeuropas äldsta återförsäljare av Mazda. Peugeot kommer med i bilden i början av 80-talet men det finns även ett flertal andra bilmärken i företagets lokaler under åren som går.
År 2013 genomför företaget sin hittills största ändring på ledningssidan då man anställer Niclas Fagerlund som VD för företaget. Detta är första gången som en ”utomstående” håller i taktpinnen hos familjeföretaget. Niclas har dock en lång erfarenhet av företaget genom sina många år i huset.
1.9.2017 tar men in Mitsubishi i bilsortimentet. Därmed huserar 4 bilmärken i företagets lokaler.
Den 31.1.2018 sker den största förändringen i företagets historia då Sven och Håkan Westergård tecknar ett avtal om att försäljning av sina aktier i HåWe-bil Ab till FAWETO INVEST AB som ägs av Christian Westergård (son till Håkan), Niclas Fagerlund (VD HåWe-bil) och Tom Lindeman (Verkstadschef HåWe-bil). Affären verkställs 21.3.2018.
Fr.o.m. den 1.1.2019 har företaget en heltidsanställd plåtslagare för första gången i historien. Plåtarbeten görs hädanefter i HåWe-bils egen regi.

Idag har företaget bil- och reservdelsförsäljning samt verkstad koncentrerat i samma lokaler.