Öppet idag: 9-16

| Tel. +358 18 32990 |
sv Swedish

Mazda MX-30 R-EV (Plug-in Hybrid) – Förhandsförsäljning har startat!

CRAFTED IN JAPAN: EN UNIK LADDHYBRID

FÖRHANDSPRISLISTA INKLUSIVE UTRUSTNINGSLISTA & FÄRGER

ELEKTRISK KÖRKÄNSLA PÅ ALLA RESOR
Snygga Mazda MX-30 R-EV är en unik laddhybrid som tillverkas i Japan. Den drivs enbart av en elmotor och ger oavbruten elektrisk körglädje med Mazdas unika köregenskaper. Täck dina dagliga behov helt elektriskt och åk på långresor utan att behöva leta efter laddstationer på vägen. Den elektriska räckvidden på 85 km täcker mer än väl det genomsnittliga dagliga körbehovet.

UNIK JAPANSK DESIGN
Med vår ”Human Modern”-tolkning av Kodo-designfilosofin sticker Mazda MX-30 R-EV ut från mängden och tillgodoser den moderna förarens behov. Denna unika, japanska crossover har noga genomtänkta proportioner och spännande detaljer som ger bilen liv, till exempel bakhängda dörrar och förarcentrerad förarplats.

WANKELMOTOR SOM FÖRLÄNGER ELKÖRNINGEN
Wankelmotorn har förfinats av Mazda i över 50 år och är den perfekta bensinmotorn för att underhållsladda ett batteri i ett fordon som uteslutande drivs av en elmotor. Den kombinerar fördelarna med att vara kompakt och nästan vibrationsfri och eftersom den inte driver hjulen direkt, kan den alltid köras inom det bästa belastningsområdet för optimal effektivitet. Vår unika wankelmotor fungerar som en inbyggd generator som laddar batteriet när det tar slut och innebär att du får samma flexibilitet som en bensinbil och kan köra över ca 600 km (Baserat på interna Mazda-siffror) på en tank.

UPPTÄCK HYBRIDEN SOM ALLTID KÖR ELEKTRISKT
Mazda MX-30 R-EV är en unik laddhybrid (PHEV). Precis som på ett batteridrivet fordon (BEV) drivs hjulen uteslutande av elmotorer. Men till skillnad från andra laddhybrider driver bensinmotorn inte hjulen direkt, utan fungerar som en generator för att ladda batteriet. Det betyder att du alltid kan njuta av en elektrisk körupplevelse.

Mazda MX-30 R-EV inväntar slutligt typgodkännande, alla tekniska data är därför endast preliminära, ändringar kan förekomma. Förbrukning bl. körning 17,5 kWh/100 km och 1,0 l/100 km, CO2-utsläpp 21 g/km. Elektrisk räckvidd kombinerad körning är ca 85 km. Faktiskt räckvidd påverkas av flera faktorer bland annat individuell körstil, hastighet och utetemperatur.

Utrustning och teknik

Växellåda: Automat
Motor: Elmotor + “Wankel” roterande motor
Drivmedel: El / Bensin (Plug-in Hybrid)
CO2-utsläpp: 21 g/km
Förbrukning “Viktad”: 1,0 l/100km
Elektrisk förbrukning: 17,5 kWh / 100 km
Elektrisk räckvidd enligt: 85 km
Motorstyrka:  125 / 170 kW/ hk
Bränsletank: 50 Liter
Batterikapacitet: 17,8 kWh
AC-laddning 3-fas: Maxladdning 11kW
DC-Laddning CCS Combo: Maxladdning 36kW

Mazda MX-30 R-EV inväntar slutligt typgodkännande, all tekniska data är därför endast preliminär, ändringar kan förekomma.

 

Finansiering och Leasing

Vi erbjuder bilfinansiering och leasing via våra samarbetspartners.

Bilfinansiering
Finansieringsansökan gör vi på plats hos oss och beslutet har vi oftast inom någon minut. Enkelt och snabbt. För att göra en finansieringsansökan behöver vi kunna identifiera dig så ett giltigt ID bör du ha med dig.

Privatleasing
är ett bekymmersfritt sätt att ”äga” en bil. Du betalar enbart för användningen – en hyresavgift varje månad – och inte för bilen som sådan. Du har en fast månadskostnad utan risk för oförutsedda kostnader.

Försäljning

Pontus Nylén

Bilförsäljningschef

Farbod Chehrehvani

Bilförsäljare